Columns

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

ja, ik wil graag afspreken
contact via WhatsApp

In alle uitgaven van

BMN magazine

de Notarisklerk en op

LinkedIN

schrijf ik columns. 

01 maart 2018 Deel dit artikel

Wat zijn jouw energie-gevers en energie-vreters?

Je kent ze wel, de hardwerkende man of vrouw met hart voor de zaak. Positieve,enthousiaste en zorgzame mensen, op hen kun je altijd rekenen, willen de cliënten graag helpen, voelen zich verantwoordelijk voor een goede behandeling van het dossier en het kantoor. Misschien herken je jezelf en denk je gaat dit over mij?

In deze drukke periode gunt de hardwerkende man of vrouw zich steeds minder tijdom bijvoorbeeld pauze te nemen, nieuwe dossiers blijven komen en akten moeten onder grote tijdsdruk foutloos zijn, meer dossiers met als gevolg steeds langer moeten doorwerken,  nieuwe collega’s willen ook graag antwoord op hun vragen, het lijkt wel of er steeds meer moet gebeuren in minder tijd.  

De signalen sluipen binnen. Vermoeidheid slaat toe, je sociale leven staat op een laagpitje zowel door weeks als in het weekend,  vroeg wakker worden met een hoofd vol werk, de betrokkenheid bij het werk neemt af, futloos, een gevoel van misselijkheid, verminderde eetlust, moeten toewerken naar vakanties om bij te komen, merkendat na de vakantie de accu sneller leeg raakt dan verwacht etc.

Achteraf gezien zijn deze signalen duidelijk zichtbaar, maar op het moment worden ze niet onderkend maar weggewuifd:  “ach het gaat wel over”.  Toegeven is geen optie, je moet van alles van jezelf in je werk en je leven, je past je voortdurend aan.

Totdat het moment daar is en je moet toegeven dat het eigenlijk zo niet langer gaat,je verliest de greep op dingen, je bent kortaf, slaapt weinig, wordt vergeetachtig, raakt het spoor bijster en zit jezelf volkomen in de weg, Je bent overbelast en vraagt je af: is dit nou wat ze noemen een burn-out? Burnout is een veelgebruikt etiket en is altijd arbeidsgerelateerd.

Wil jij weten hoe je reageert op de huidige werkdruk en of er sprake is van overbelasting? Vul de vragenlijst in en je krijgt snel inzicht in hoe jij ervoor staat.Stuur een email naar info@raatcoaching.nl

Hardwerkende medewerkers lijken een zegen voor het kantoor maar zijn op lange termijn een risico.Naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door Berenschot onder notarissen, toegevoegd notarissen en kandidaat-notarissen is burn-out ook onderwerp geweest tijdens het symposium het afgelopen najaar.

Rianne Raat