Outplacement

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

ja, ik wil graag afspreken
contact via WhatsApp

Heeft outplacement voor jou ook een negatieve lading? Raat coaching ziet juist ook veel positieve kanten. Het betekent vaak een gunstige interventie in je loopbaan. Zonder outplacement zouden minder mensen een mooie volgende loopbaanstap zetten. Het biedt een kans, een nieuw perspectief.

Wat is outplacement?

Met Outplacement bieden we jou ondersteuning aan bij jouw (toekomstig) ontslag, we brengen in kaart waar jouw voorkeuren voor een nieuwe passende baan liggen en onderzoeken waar je goed in bent. Vervolgens verkennen we samen de arbeidsmarkt en begeleiden we je met het solliciteren ( brief maken, CV opstellen, trainen sollicitatiegesprek, netwerken).

Waarom zou je een Outplacementtraject bij ons volgen?

Wij werken anders dan de grote outplacement bureaus, bij ons word je niet ondergebracht in grote groepen maar heb je in de meeste gevallen 1 op 1 gesprekken. De eerste helft van het traject wordt uitgevoerd door Rianne, senior coach/Nobco Beroepscoach, die veel ervaring heeft als outplacementcoach. Het tweede gedeelte wordt uitgevoerd door Wilbert Raat die zeer ruime ervaring heeft als HR adviseur en weet met wie je te maken krijgt als je gaat solliciteren.

Onze werkwijze

Je komt eerst bij ons beiden op een vrijblijvend gesprek. Wij stellen ons voor en geven een toelichting op onze aanpak. Van jou willen we graag horen wat jouw ideeën zijn. Als je na dit gesprek bepaalt dat jij met ons het outplacementtraject wilt starten dan maken we een plan van aanpak en bespreken we dit met jou. Als dit akkoord is van jouw kant willen en kunnen we heel graag snel aan de slag gaan.

Hoe lang duurt een Outplacementtraject?

Dit is afhankelijk van het plan van aanpak wat we overeenkomen maar gemiddeld duurt dit tussen de 3 en 6 maanden. Voor de ene persoon is een kortlopend intensief traject genoeg, de ander heeft behoefte aan een uitgebreider traject.

Wat kost een outplacementtraject?

Dit varieert en is ook afhankelijk van het budget wat je hebt. Voor alle budgetten is in principe een traject mogelijk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 2500 en € 6500.

Waarin verschillen wij van andere aanbieders?

Bij ons heb je altijd met twee personen te maken die de afspraken met jou hebben, geen andere personen dus. Je weet wie je dus voor je hebt en daar bouw je dan ook eerder een band mee op. Je kunt ons altijd bellen of mailen, we hanteren korte lijnen, we hebben een no nonsense benadering en grote betrokkenheid bij onze cliënten. Onze betrokkenheid wordt altijd als zeer positief ervaren en in wederzijds vertrouwen werken we met elkaar naar het doel: van werk naar werk.

Ervaar het zelf en maak in alle vrijheid een afspraak met ons en kijk of jij een klik voelt tijdens ons gesprek.

Werken jullie landelijk?

Ja. Wij hebben kantoor in Apeldoorn maar hebben overal in het land ruimten waar we gebruik van kunnen maken. Kan of wil je niet naar Apeldoorn komen dan maken we de afspraak bij jou in de buurt of ergens halverwege jouw woonplaats en Apeldoorn.

Geven jullie de garantie dat ik een passende baan heb na het traject?

Nee, dat doen we niet en kunnen we niet. Garantie geven voor een passende nieuwe baan is voor een outplacementbureau onmogelijk. Wel kunnen we je met onze expertise, kennis en netwerk een flinke voorsprong geven op de arbeidsmarkt. Door onze kennis en ervaring kenner we de criteria van recruiters en HR adviseurs en weten we welke strategie je moet gebruiken om zo succesvol mogelijk te solliciteren.

Kunnen jullie testen uitvoeren?

Ja, voor een aantal testen zijn we gecertificeerd. We kunnen verschillende soorten testen uitvoeren waaronder ook een beroepskeuze test.

In welke branches hebben jullie ervaring?

We hebben de afgelopen jaren trajecten gedaan voor medewerkers uit de juridische sector, financiële sector en de gezondheidszorg.

Wat zijn jullie resultaten?

Van alle trajecten die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd heeft meer dan 90% binnen het jaar een nieuwe baan gevonden.