Over Rianne Raat

Coachen met kennis, kunde en wijsheid. Inleven in de situatie en gevoelens van de ander.

Rianne Raat

Mijn naam is Rianne Raat. Doen wat je het allerliefste doet, tot volle bloei komen, dat is voor mij begeleiden bij verandering. Na het afronden van verschillende opleidingen is mijn carrière gestart via uiteenlopende functies in sectoren variërend van notariaat (beide ouders waren werkzaam in het notariaat, het bloed kruipt etc.), gezondheidszorg tot ICT. Ik bleek het wel te kunnen maar het sloot niet genoeg aan bij wie ik ben, het putte mij uit.

Ik koos ervoor mijn eigen spoor te volgen en vanaf 2002 begeleid ik vanuit mijn coachpraktijk mensen die ook investeren in eigen kwaliteiten en talenten en zich verder willen ontwikkelen, daar waar mijn hart naar uit gaat. 

In mijn coachpraktijk zie en hoor ik vaak vooral mensen die op zoek zijn naar een leven met meer zingeving, meer liefde, meer lol en meer vrijheid.

Opgeleid als coach educatie gevolgd onder andere op het gebied van Executive Coaching, Systemisch kijken naar organisatievraagstukken, Themagerichte interacties, Transactionele Analyse, Filosofie, 360° feedback, Eclectisch werken, Emotionele Intelligence, Karakterologie, Ecoaching, Onderkenning psychopathologie in coaching, Non dualisme, Nonduale coaching, Enneagram, NLP en door permanente educatie georganiseerd door o.a. de Beroepsvereniging houd ik mijn vakkennis up to date.

Coachen met kennis, kunde en wijsheid.

fulltime senior coach, EIA gecertificeerd beroepscoach, in augustus 2022 wederom gecertificeerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC) en daarmee getoetst en positief beoordeeld op het gebied van kennis, ervaring, cliëntreferenties, visie, bedrijfsorganisatie en persoonlijke ontwikkeling.

Coach is geen beschermde titel, iedereen mag zich coach noemen. Certificering is daarom een goed middel om zowel de cliënt als de beroepsgroep te beschermen. 

Waarom kiezen voor een Nobco beroepscoach?

EIA staat voor European Individual Accreditation. Hét kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches dat wereldwijd geldt. Het keurmerk wordt uitgegeven door de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) waarbij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is aangesloten.

Niet alleen de aansluiting maar certificering is een kwaliteitsmiddel om je als coach te onderscheiden in de wereld van geen hand vol maar een land vol coaches.

Gesprekken kunnen in overleg zowel online als fysiek plaatsvinden.
Raat coaching is gevestigd in Apeldoorn. Wij beschikken over diverse trainings- en coachlocaties in het land.

“Graag deel ik mijn kennis en ervaring in het coachvak, samen oplopen met mensen die ook willen investeren en zich verder willen ontwikkelen.”

Oprechte aandacht, betrokkenheid, een goed ontwikkeld inlevingsvermogen en een gevoel voor wat mensen nodig hebben zijn mijn drijfveren waarmee ik graag een ieder op zijn of haar authentieke weg begeleid, of je nu van het noorden, oosten, zuiden of westen komt. Ik heb een scherp luisterend vermogen en kan signalen oppakken die onder de oppervlakte blijven, ruis wegnemen, de weg vrijmaken voor iets wat je echt belangrijk vindt.

 

Als je echt iets belangrijk vindt, onderzoek dan wat je hiermee kunt. Om met een groter gevoel van vertrouwen je eigen invloed en mogelijkheden beter te leren kennen, herkennen en toepassen.  

Zo ben je beter in staat je eigen kleur te behouden, meer eigen ruimte in te nemen. Je hoeft jezelf niet langer te bewijzen, dit vergroot je zelfvertrouwen. 

Als je wilt groeien blijf dan niet alsmaar meer van hetzelfde doen, maar neem juist nieuwe en andere dingen tot je, daar ben ik een groot voorstander van. Als leerling van het leven stop je niet met leren, blijf openstaan voor nieuwe inzichten is mijn leidraad in het leven.