Tarieven

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.
ja, ik wil graag afspreken

Tarieven 2019

Voor particulieren

  • Personal Life Loopbaan Coaching: € 85 per uur
  • Loopbaantraject: € 1450

Exclusief 21% BTW. Er worden geen aparte kosten berekend voor de gebruikelijke voorbereiding en het nawerk.

Voor particulieren geldt een kortingstarief en coach ik bij voorkeur in mijn eigen coachpraktijk, dit om coaching voor deze doelgroep betaalbaar te houden.

In overleg is deze vorm van begeleiding ook op een externe locatie mogelijk zoals Het Coachhuis of in-company. Indien de gesprekken extern plaatsvinden wordt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer in rekening gebracht. Indien de gesprekken extern in een Coachhuis plaatsvinden wordt naast de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer een extra (locatie)vergoeding van € 12,50 per uur in rekening gebracht. De reistijd wordt niet in rekening gebracht.

 

Vergoedingsmogelijkheden

Via de werkgever:
Veel werkgevers vergoeden coaching als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket of vanuit het opleidingsbudget.

Via de belastingdienst:
Wanneer je als particulier de kosten zelf betaalt kun je deze kosten inclusief BTW als scholingskosten aftrekken in uw aangifte Inkomstenbelasting.

Hierbij moet u rekening houden met een drempel (in 2018: € 250). Naast de algemene eisen, moet ook aannemelijk gemaakt kunnen worden dat de begeleiding kwalificeert is als een leertraject

Let op: met ingang van 2019 komt deze aftrek te vervallen.

 

Voorwaarden

De belastingdienst stelt een aantal voorwaarden:

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt dan kun je deze kosten inclusief BTW als scholingskosten aftrekken.

Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven en behouden van inkomen uit arbeid onder deskundige begeleiding van het gehele traject.

Zakelijk

  • Personal Life Loopbaan Coaching: € 135 per uur
  • Loopbaantraject: € 1950

Exclusief 21% BTW. Er worden geen aparte kosten berekend voor de gebruikelijke voorbereiding en het nawerk.

 

Vergoedingsmogelijkheden

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de fiscus als bedrijfskosten. In dit geval is de BTW (21%) terug te vorderen.

 

Het loopbaantraject bestaat uit:

  1. 6 gesprekken van 2 uren
  2. testen op het gebied van persoonlijkheid, karaktereigenschappen, gedrag, interesses, kwaliteiten, drijfveren, motivatie, communicatie en beroepskeuze
  3. de gebruikelijke voorbereiding en nawerk van de coach

In de meeste gevallen wordt een traject voorafgegaan door een intake/kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten en is gratis.

 

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd. Na die tijd worden niet nagekomen afspraken in rekening gebracht.