Wij wensen je een voorspoedig 2019 waarin tijd jouw vriend is en niet jouw vijand

December, bij uitstek de maand van terugkijken, beschouwen en vooruitkijken.

Voor velen een periode met een bijzondere betekenis. En een maand waarin hard gewerkt wordt, zowel op het werk als daarbuiten. Met kerst versieren mensen hun huis met kerstbomen, lichtjes en kerststukjes. Vol goede moed ga je ook aan de slag, de kerstspullen haal je van zolder en je opent de doos met kerstspullen. De kerstversiering leg je eerst even aan de kant, eerst de draad van de kerstlampjes maar eens ontwarren. Tijdens het ontwarren van de draad met lampjes valt je blik op de beschilderde houten kandelaar. Je gedachten gaan meteen terug in de tijd, een gevoel van nostalgie overvalt je. De herinnering aan de periode waarin deze kandelaar met kaars licht gaf zijn springlevend, je waant je weer helemaal terug in de tijd, je zit middenin het gevoel van weleer.

Het bespiegelen van deze beelden en het gevoel wat zich dan van je meester maakt is heel waardevol, het bied je ruimte om afstand te nemen, een opening voor inspiratie ofwel tijd om te mijmeren.

Toelaten van wat was en nu speelt in je leven is een waardevol geschenk. In de praktijk regeert de waan van de dag vaak, je wordt  meegesleept door de waan van de dag. Laat je daarom nu eens meevoeren, sta open en kijk wat zich aandient, mijmer. Stilstaan bij wat er was en wat er is, de vragen, wensen, verwachtingen die bij jou leven de ruimte geven. Je gedachten komen en gaan.

Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor jezelf, wat meer afstand neemt van de drukte en aandacht schenkt aan welke wensen, verwachtingen bij je leven, welke hoop spreek jij uit als je vooruitkijkt als het bijvoorbeeld gaat om uitdaging, erkenning, steun, genoeg energie overhouden naast je werk, voldoende betekenis geven aan. Wat is het belangrijkste dat jou nu bezighoudt.

Tijd nemen voor jezelf is altijd de moeite waard. De belangstelling voor jezelf groeit door te zien en te ervaren waar je mee bezig bent en geeft meer duidelijkheid en inzicht in je eigen situatie. Probeer het maar eens, een basis voor succes in veel opzichten, of het nu om je privé-situatie gaat of om je werk, je zult merken dat het je vreugde oplevert. Gun jezelf de tijd om te mijmeren.

Rianne Raat

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.