Wil je even naar mij luisteren alsjeblieft?

Luisteren is een kunde, sterker nog het is een kunst.

Luisteren is niet alleen maar horen wat er gezegd wordt maar veel meer nog horen wat er niet gezegd wordt. Wat ligt er achter de woorden verborgen en wil tussen de regels door eigenlijk zo graag gezegd en duidelijk gemaakt worden? Het is zo dat zolang je niet bewust bent van zaken je ze ook niet uit kunt spreken.

Maar met een goede luisteraar, iemand die de juiste vragen stelt en helpt om dingen die onbewust in je leven spelen bewust te maken, krijg je meer duidelijkheid. Het is een kwestie van wachten tot een goede luisteraar je helpt om zelf te ontdekken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Bewustwording is de hefboom van verandering.

Het zijn er niet zo veel die de luisterkunst verstaan, je hebt al veel geluk als je iemand hebt die de kunst verstaat. Luisteren vergt meesterschap.

Rianne Raat

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.