Dat ‘ene’

We besteden een groot gedeelte van onze tijd aan werken en dan is het fijn als je gemotiveerd en met plezier werkt. Wat belangrijk is in werk is voor iedereen anders.

Weten wat jou drijft, wat jouw persoonlijke voorkeuren en doelen zijn en dat in combinatie met jouw levensomstandigheden helpt je om duidelijkheid te krijgen wat voor jou werkt.

Het gaat om dat ‘ene’ waar je onbewust naar op zoek bent.

Dat ‘ene’ kan bijvoorbeeld zijn een bijdrage willen leveren in je werk dat een positieve invloed heeft op anderen, van betekenis willen zijn en zinvol werk verrichten.

Het accent kan liggen op leren, je vaardigheden verder ontwikkelen, dit kan zowel professionele- als persoonlijke groei omvatten. De nadruk kan voor jou ook liggen op flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid om vrije tijd door te brengen met familie en vrienden of je hecht veel waarde aan het gevoel gewaardeerd te worden voor je inzet en prestaties, waardering en erkenning.

Denk aan een inspirerende werkomgeving waarin je kunt samenwerken met collega’s, de  mogelijkheid om zelfstandig te werken, beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen voor je werk. De vrijheid krijgen, je werk op jouw tempo en manier doen binnen de mogelijkheden. Denk ook aan een eerlijk salaris en voordelen die passen bij jouw behoeften en levensstijl zijn belangrijk voor financiële stabiliteit en tevredenheid.

Waar voor de een het hebben van uitdagende en interessante taken motiveert om zich verder te ontwikkelen en de kans om door te groeien van cruciaal belang is kan voor de ander voldoende ruimte hebben om te doen waar je goed in bent leidend zijn.

Doorgroeimogelijkheden zijn een van de belangrijkste redenen voor een aantrekkelijke werkomgeving, denk aan training-opleidingen en ontwikkelmogelijkheden.

Voor een deel kun je zelf invloed uitoefenen op deze onderdelen. Het kan ook nuttig zijn om met anderen te praten om inzicht te krijgen in dat ‘ene’ wat jou echt motiveert en voldoening geeft. Wat is voor jou het belangrijkste, wat is voor jou dat ‘ene’?

Er is één ding op de wereld
Wat je nooit mag vergeten 
Wanneer je alles vergeet maar dat ene niet 
Dan hoef je je nergens zorgen over te maken
Wanneer je overal aan denkt 
Alles doet en niets vergeet 
Maar je vergeet dat ene 
Dan heb je eigenlijk niets gedaan.

– Rumi (Perzische dichter uit de 13e eeuw)

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.