De natuur kan ons veel leren

We kunnen als mens veel leren van de natuur. Als je kijkt naar je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling is de vergelijking van het investeren in je loopbaan met het planten van bollen en zaden in de grond zo gemaakt.

Het begint met een keuze maken.

In je loopbaan is dat het weten wat voor jou werkt door helder voor ogen te hebben wat jouw passies, vaardigheden en interesses zijn. De keuze maken voor een baan die past bij jouw opleiding, ervaring, drijfveren, persoonlijke doelen en voorkeuren.

Ofwel gezonde levensvatbare bollen en zaden planten op de juiste diepte in vruchtbare grond.

Zoals planten tijd, zon, licht, water en niet te vergeten zorg en aandacht nodig hebben om te groeien is het bij de mens niet anders.

Om te weten wat voor jou werkt en voor het opbouwen van een succesvolle loopbaan is tijd, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Openstaan en niet bang zijn om te leren van tegenslagen zoals een tuinman leert van planten die niet bloeien. Soms moet je wachten tot het juiste moment om de vruchten te kunnen plukken.

Voor alles is een tijd, ook voor het  investeren in je loopbaan en je verder ontwikkelen op persoonlijk- en professioneel gebied.

En dan is de tijd rijp om te oogsten.
Vruchten plukken van je investeringen, dit kunnen zijn nieuwe loopbaankansen, professionele groei of persoonlijke voldoening, denk aan de tuinman die geniet van de bloemen en planten die groeien en bloeien.

Zoals bollen wortelen in de grond en groeien tot prachtige bloemen vergt het investeren in loopbaan tijd, zorg en aandacht.

Door de juiste stappen te nemen, geduldig te zijn en voortdurend te blijven investeren in jezelf,  bouw je de kracht en energie op om tot volle bloei te komen.

Wij wensen je een groeiend en bloeiend 2024 toe.

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.