Tijd om te gaan leven.

Tijd om te gaan leven
Op een dag dan ben je grijs
En je wordt wat je verzwijgt
Ik heb lang genoeg gewacht
Was verdwaald in dat wat was
Tijd om te gaan leven.

Stef Bos

“Het is alsof de wereld meters ver van me af staat, de periode van het ‘gewone’ leven lijkt ver weg, ik heb nog steeds een voorkeur om me terug te trekken en niet teveel onder de mensen te begeven”.

Een introductie van een gesprek uit de praktijk.

Thuiswerken leek hem in eerste instantie prettig, meer vrijheid, je eigen tijd indelen, zo uit bed rollen en achter je laptop zitten, zoomen met een in beeld representatief shirt, kop koffie erbij.. Maar toch, na een lange periode van thuiswerken waren er dagen dat hij de deur niet uitkwam en niemand zag.

Hij miste zijn collega’s, het even bijpraten, een vraag stellen, een aanmoediging krijgen, de grote onzekerheid, twijfel en angst sloeg toe, doe ik het goed, is het voldoende en.. is dit eigenlijk wel wat ik wil? Niet alleen overdag maar ook ’s nachts sloeg het piekeren toe met als gevolg dat zijn dag- en nachtritme uit balans was.

Nu er verdere versoepelingen zijn doorgevoerd ondervindt hij nog steeds de gevolgen van de afgelopen periode. Hij werkt minder thuis maar zit nog niet lekker in zijn vel. De afgelopen periode heeft er bij hem behoorlijk ingehakt. Het uitspreken van zijn gevoel tijdens ons gesprek lucht hem al op. Zoveel woorden had hij nog niet eerder gegeven aan zijn gevoel van eenzaamheid, leegte en angst.

En hoe is het met jou, kun jij je hart luchten? Hoe pak je het aan om meer orde te scheppen in de wirwar van de gedachten die je niet helpen en je in hun greep houdt?

Als je laat leiden door angst en vermijdt wat riskant is, zelfs wanneer je er enorm door kan groeien geef je de omstandigheden meer macht dan jijzelf. Dan is de tijd aangebroken om je kracht in te zetten, werk aan de winkel.

Een gevoel van betekenis en doel te hebben is een heel belangrijke drijfveer in het leven. De moed vatten om de sluier te ontmantelen, overtuigingen te onderzoeken, niet te blijven hangen in het denken maar stap voor stap jouw eigen behoefte onderzoeken en naar buiten brengen is een grote stap voorwaarts.

Tijd om te gaan leven!

Rianne Raat

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.