Wie de zwijgzaamheid verdragen kan voelt zich nooit alleen

Wie de zwijgzaamheid verdragen kan voelt zich nooit alleen      (Stef Bos, De stilte)

In de praktijk loop je tegen een aantal zaken aan, je ervaart een hoge werkdruk en het is voor jou niet duidelijk wat er van je wordt verwacht. Je hebt dit aangekaart bij je leidinggevende maar in de praktijk verandert er niets. Je leidinggevende heeft een nogal wisselend humeur, op het ene moment goedgehumeurd en op het andere moment voor jou totaal onvoorspelbaar uit de slof schietend. Je voelt je nu niet vrij om opnieuw het gesprek aan te gaan. Wel deel je je zorgen met je omgeving.

Aan reacties geen gebrek.

En dan in korte tijd komen de reacties, de adviesfabriek barst los, de suggesties vliegen je om de oren, je wordt zowel live als digitaal vol verve door goedlachse, welbespraakte, hardwerkende en succesvolle mensen geadviseerd.

Je hebt met aandacht geluisterd en je eigen reacties onder de loep genomen maar alle goedbedoelde adviezen ten spijt, voor jou werkt de adviesfabriek niet. De verbinding met de goedbedoelde adviseurs voel je niet.

En daar zit het struikelblok, juist het ontbreken van verbinding houd je tegen in het contact.

Volg jouw eigen-wijze.

De verbinding in het contact ontstaat op jouw eigen wijze.

Door jezelf te laten zien en horen op jouw manier, zoals jij het ziet, beleeft, waar jij in gelooft en wat jouw aandacht vraagt. Geheel op jouw eigen wijze verwachtingen benoemen en je invloed aanwenden. Om van hieruit op jouw authentieke manier contact leggen brengt je in verbinding met jezelf en de ander. En het is juist deze verbinding in het contact die je versterkt in het vertrouwen met en in jezelf.

Een mooi vertrekpunt om jezelf uit te dagen en te onderzoeken om te achterhalen wat voor jou werkt alvorens iets aan te nemen.

Je binnenwereld leren kennen om van daaruit de verbinding met de buitenwereld te maken.

Er is vandaag weer zoveel gezegd
Zoveel mensen op de wereld hebben zoveel uitgelegd..
…Niets is sterker dan de stilte..
..Wie de zwijgzaamheid verdragen kan voelt zich nooit alleen..
Woorden zeggen veel te vaak
Wat ik niet bedoel

De stilte, Stef Bos

Hoe minder je praat
Hoe meer je kan zeggen.”

De kern, Stef Bos

Rianne Raat

We maken gebruik van cookies om het gebruik van deze website te monitoren. Uw gegevens worden anoniem gemaakt, we kunnen ze dus niet naar u terugherleiden en u krijgt ook geen reclame naar aanleiding van het bezoek aan onze website.